gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Medgidia solicită avizul de mediu pentru proiectul de reabilitare și extindere a pieței centrale

Avatar photo by

Primăria Medgidia continuă demersurile pentru reabilitarea și extinderea pieței publice din municipiu, aceasta fiind, în prezent, degradată. După depunerea la instituției abilitate de mediu a memoriului de prezentare al proiectului, acum, administrația locală solicită emiterea avizului de mediu.

În acest sens, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiect.

Informaţiile privind proiectul propus, dar și memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada Unirii numărul 23 din municipiul Constanța şi la sediul Primăriei municipiului Medgidia de pe strada Decebal nr. 35, în zilele de luni – vineri, între orele 9.00 – 13.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.

Precizăm faptul că Piața Centrală a municipiului Medgidia a fost dată în folosință în anul 1995 și are o suprafață de 1.749 mp, fiind o construcție pe structură metalică la nivel cu solul. Aceasta este dispusă pe două parcele și se află în proprietatea și adminstrarea primăriei. În prezent, pe proprietățile aflate în studiu se află imobilele componente ale pieței: Piața Acoperită Centru Vest, situată pe strada Halei, numărul 4 si Piața Iarna Centru Est, situată pe strada Halei, numărul 5.

Cele două corpuri ale pieței sunt despărțite de strada Halei, strada de pe care se fac accesele pietonal și carosabil. Actuala structură metalică a pieței este degradată și nu mai prezintă siguranță, prin urmare se propune înlocuirea ei parțială. Totodată, pe lângă reabilitarea și modernizarea construcției existente, prin realizarea investiției, se propune dotarea cu instalații sanitare noi, realizarea unei instalații centralizate de alarmare în caz de incendiu, cu senzor de fum, senzor de temperatură, cu semnalizare acustică și luminoasă, instalații de climatizare în corpurile de clădire închise (anexe, spatii tehnice, spatii comerciale), executarea pentru fiecare intrare a câte unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea de grupuri sanitare din care unul echipat pentru persoane cu dizabilități.

Sursa FocusPress

You may also like