Pimăria Orașului Ovidiu a depus marți, 17 mai 2022, cinci cereri de finanțare în cadrul componentei 10 Fondul local, din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.
După aprobarea proiectelor în ședința de Consiliul Local din data de 17 mai 2022, au fost depuse în platforma special creată de Minister cererile de finanțare pentru următoarele proiecte:
1. Cererea de finanțare a proiectului „Imbunatatirea infrastructurii TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor) in orasul Ovidiu” , valoare maximă eligibilă de 1,487,123.06 lei fără TVA. Prin implementarea acestui proiect se urmărește realizarea de investiții pentru digitalizarea serviciilor publice, achiziția de mobilier urban smart, achiziția de echipamente de supraveghere, pentru a crește calitatea serviciilor publice și gradul de confort al cetățenilor.
2. Cererea de finanțare a proiectului”Creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” din orașul Ovidiu”, valoare maximă eligibilă de 4.782.501,50 lei fără TVA . Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii liceului” Ion Podaru”și reducerea consumului de energie.
3. Cererea de finanțare a proiectului ”Creșterea eficienței energetice a Școlii gimnaziale nr. 2 ”Poet Ovidiu” din orașul Ovidiu”, valoare maximă eligibilă de 2.651.169,31 lei fără TVA .Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii acestei instituții de învățământ și reducerea pe termen lung a consumului de energie.
4. Cererea de finanțare a proiectului “Creșterea eficienței energetice a Școlii gimnaziale nr. 3, Sat aparținător Culmea, orașul Ovidiu”,valoare maximă eligibilă de 3.355.115,41 lei fără TVA. Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii instituției de învățământ din satul aparținător Culmea și reducerea pe termen lung a consumului de energie.
5. Cererea de finanțare a proiectului “Creșterea eficienței energetice a Centrului Cultural ”Elena Roizen” din orașul Ovidiu”, valoare maximă eligibilă de 4.164.998,02 lei fără TVA. Prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii a clădirii Centrului Cultural ”Elena Roizen” și reducerea pe termen lung a consumului de energie.
Proiectele de eficientizare energetică au fost depuse în cadrul Investiției I.3 – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale, apelul de proiecte PNRR/2022/C10. Proiectul de îmbunătățire a infrastructurii TIC a fost depus în cadrul Investiției I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), apelul de proiecte PNRR/2022/C10.
Proiectele de eficientizare a costurilor energetice permit reabilitarea clădirilor care vor beneficia de lucrări de eficientizare a costurilor energetice, lucrări de anvelopare a imobilelor (lucrări de termoizolare, lucrări pentru eliminarea pierderilor de căldură), dar și achiziția a 6 stații de încărcare pentru vehicule electrice.
Valoarea maximă eligibilă totală a proiectelor depuse pe această componentă este de 3.189.815 euro fără TVA.