gazetajudeteana.ro

Primăria Mangalia – gazda unei noi ediţii a Campionatului Naţional de Super Rally

de

Mangalia, gazda unei noi ediţii a Campionatului Naţional de Super Rally

 

Primăria Municipiului Mangalia, în colaborare cu Asociaţia Club Sportiv AMC RACING, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, va deschide seria competiţiei automobilistice, în cadrul celei de-a treia ediţii organizate la Mangalia, a Campionatului Naţional de Super Rally 2022 – Powered by Superbet.

Prima etapă a campionatului, intitulată „Trofeul Mangalia”, este programată să se desfăşoare, în perioada 13-14 mai, pe mai multe artere de circulaţie din zona Portului Turistic din localitate.

La startul competiţiei, s-au înscris 24 de participanţi, atât din România, cât şi din Franţa şi Bulgaria, iar spectacolul automobilistic va fi întregit de apariţia în campionat a grupelor monopost şi GT, dar şi a altor grupe de gen. Şi-au confirmat prezenţa piloţi precum multiplul campion de box şi campion naţional de raliu Mihai Leu, localnicul Emil Ghinea, Costel Căsuneanu şi Vali Porcisteanu, dar şi piloţi străini precum francezii Jerome France, Didier Balcaen şi bulgarul Evgeny Yankov.

Prezentarea oficială a echipajelor va avea loc vineri, 13 mai, în Portul Turistic, începând cu orele 18.00, iar seara, de la orele 20:00, publicul este invitat la un concert susţinut de artistă Mira.

Ziua de sâmbătă va începe cu două manşe de recunoaştere, de la ora 10:00, manşele de antrenament având startul programat la ora 10:30. Manşele de concurs sunt programate la ora 14:00, premierea câştigătorilor având loc la ora 16:00, în parcul service din zona Hotelului Laguna. Traseul de concurs este prevăzut cu diferite obstacole pe care piloţii vor trebui să le ocolească, atingerea acestora aducând penalizări în timp. Pentru organizarea în bune condiţii a acestei manifestări sportive de excepţie, au fost stabilite de organizatori activităţi complexe, astfel încât competiţia să aibă succesul garantat.

Pe perioada evenimentului sportiv, organizatorii vor restricţiona traficul rutier, vineri, 13 mai, de la orele 20:00 până sâmbătă, 14 mai, orele 21:00.

De asemenea, traficul pietonal va fi limitat, sâmbătă, 14 mai, în intervalul orar 07:30 – 20:00, în perimetrul stabilit de autorităţi. Totodată, drumurile şi căile de acces sunt închise circulaţiei publice şi semnalizate corespunzător, prin plăci de avertizare şi alte elemente de securitate specifice. Ca şi la ediţiile anterioare, promotorul Campionatului de Super Rally va fi Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist şi totodată campion naţional la raliuri şi viteză în coastă.

You may also like