gazetajudeteana.ro

Primăria Techirghiol – Informare Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Zonei Metropolitane Constanta

de
Reprezentantii Zonei Metropolitane Constanta au prezentat ieri la Techirghiol liniile directoare ale Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana (SIDU) a Zonei Metropolitane Constanta.
La nivelul orasului Techirghiol exista deja proiecte privind dezvoltarea facilitatilor dedicate mobilitatii urbane durabile (troturare, piste pentru biciclete/trotinete) dar si proiecte privind dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere.
Si celelalte proiecte aflate in diferite faze de implementare privind renovarea energetica a cladirilor publice, dezvoltarea infrastructurii verzi, colectarea selectiva si managementul adecvat al deseurilor, colectarea si epurarea conforma a apelor uzate si modernizarea si cresterea eficientei energetice a iluminatului public, vin sa completeze strategia gandita la nivel de ZMC.
Ajutorul real pe care Zona Metropolitana il poate da orasului Techirghiol este includerea in sistemul integrat de transport public la nivelul Zonei Metropolitane Constanta. Este una dintre problemele reale la nivelul comunitatii, cea legata de transportul public, care cu ajutorul ZMC isi poate gasi rezolvarea.

You may also like