gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Ovidiu – Informare campus școlar Ovidiu

Avatar photo by

▶️Nou campus școlar în Ovidiu !
Construirea unui campus modern și spațios este noul deziderat al Societății ’’Lumina’’. Construcția va raspunde nevoilor educaționale și tehnologice actuale, în conformitate cu standardele UE. Campusul este alcătuit din 7 corpuri separate cu o suprafată închisa de 10.000 mp2 pe un teren de 12.500 mp2 în orașul Ovidiu (pe Drumul Național 2A 📌- lângă Spitalul OCH).
Acest campus va avea capacitate de 920 elevi și va fi un reper de educație și formare pentru următoarele generații. Vor exista toate nivelurile de învățământ, de la grădiniță până la liceu, săli de clasă inteligente, cursuri de limbă modernă, laboratoare care să facă față tuturor exigențelor științifice, cursuri de pregătire pentru olimpiade, săli de conferințe, spații generoase pentru relaxare. Va exista și o cantină cu o suprafață de aproximativ 200 mp2 ,unde se va putea servi masa cu meniuri diversificate și cu respectarea nevoilor calorice.
Grădinița iși va desfășura activitatea într-un corp separat, dotat adecvat : săli de cursuri, dormitoare, sală de mese, locuri de joacă interioare și exterioare.
Pe lângă laboratoare de artă, precum pictură și muzică, vor exista o sală de sport interioară de 700 m2, două săli de sport de 148 m2, teren de baschet, gazon artificial și zone separate pentru fiecare grupă de vârstă.
Sănătatea elevilor va fi asigurată de un cabinet medical și unul psihologic.
Școala va fi dotată cu o bibliotecă de aproximativ 100 mp2, pe care elevii o pot folosi chiar și în timpul liber sau pauze.
Parcarea are o capacitate de 75 de vehicule, creată pentru părinții care vor vizita școala. Părinții care doresc să folosească transportul public vor beneficia de serviciul de transport pentru elevi.
Construcția campusului începe în această perioadă, iar finalizarea este estimată pentru toamna anului 2023.
#educatieovidiu #primariaovidiu #campusovidiu

You may also like