gazetajudeteana.ro

Primăria Murfatlar – Informare atragere de fonduri europene în valoare de 2.669.260 de euro

de
Primăria Orașului Murfatlar a accesat în luna aceasta fonduri europene în valoare de 2.669.260 euro fără TVA, respectiv 13.139.916 lei, prin PNRR – renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.
Astfel, blocurile C1, C4, C5 și C6 din zona centrală și aparținând Asociației de proprietari nr. 7, urmează sa fie reabilitate în vederea îmbunătățirii energetice.
Foarte important, trebuie menționat faptul că pentru a fi eligibil, asociațiile trebuiau să fie legal constituite și sa aibă toate actele în regulă, iar la nivelul orașului Murfatlar s-au încadrat criteriilor doar două Asociații de proprietari. Dintre cele două Asociații, doar Asociația de proprietari nr. 7 a reușit să prezinte și listele cu semnăturile a 2/3 din totalul proprietarilor că sunt de acord cu lucrările de intervenție.
Totodată, important este și faptul ca rata de finanțare acordata prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului (primul gen de proiect care nu prevede cofinanțare din partea asociațiilor de proprietari și probabil unicul).
Reabilitarea energetică a celor 4 blocuri se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea instalației electrice în spațiile comune, repararea trotuarelor pentru eliminarea infiltrațiilor, repararea elementelor de construcție (aticurile), ș.a.
Principiul de accesare fiind „primul venit, primul servit”, s-a întocmit auditul energetic, expertiza tehnică și datorită faptului că a fost convocat Consiliul Local de îndată, chiar de la ora 8 dimineața, am reușit să accesăm banii, luând fața municipiilor și orașelor mari care au rămas fără bani.
Mulțumim și consilierilor locali pentru mobilizare și celor ce au votat hotărârea de consiliu pentru depunerea proiectului, deoarece, inexplicabil, consilierii PSD au refuzat să voteze depunerea proiectului, deși administratorul Asociației nr. 7, fost candidat pentru funcția de consilier local pe listele PSD a avut un rol determinant în strângerea de semnături de la proprietari și a colaborat exemplar cu reprezentanții Primăriei.
May be an image of tree and sky

You may also like