gazetajudeteana.ro

Primăria Ovidiu – Informare investiții din bugetul local

de

Primăria Ovidiu – Investiții din buget local !

,,Ne dorim, ca pe lângă proiectele finanțate din fondurile guvernamentale sau europene, să maximizăm investițiile din bugetul propriu. În acest an, după ce am finalizat documentațiile tehnice începute în anul 2021, ne-am propus să demarăm o serie de lucrări/investiții ce au ca scop dezvoltarea orașului, dar și a satelor Poiana și Culmea.

An de an, am încercat să acoperim toate palierele de investiții: utilități publice, lucrări edilitare, spații verzi, investiții în școli și grădinițe, cultură, sport , curățenia orașului, siguranța cetățenilor și nu în ultimul rând atragerea de investitori pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea veniturilor la bugetul local.

Amintesc aici principalele lucrări ce au fost finalizate, începute sau pe care le vom demara în cursul acestui an în orașul Ovidiu:

– Str. Toamnei – asfaltare finalizată

– Parcare sediu primărie – această investiție are ca scop eliberarea parcării din fața primăriei pentru cetățeni și mutarea parcului auto și a mașinilor personale ale angajaților în spatele primăriei.

– Lucrări de extindere rețea canalizare: Șos. Națională ( tronson str. Cișmelei – str. Insulei)

– Extindere parcare pe Șos. Națională (tronson str. Cișmelei – str. Insulei)

– Desființare fosta centrală termică de pe str. Amurgului, pentru eliberarea terenului de sarcini și realizarea în acest punct a unui proiect finanțat din fonduri europene ( în curs de finalizare)

– Lucrări de extindere rețea de gaze naturale: str. Sănătății, Delfinului, aleea Albatros ( stadiu – fază de autorizare)

– Amenajare treceri de pietoni pe Șos. Națională cu refugiu pentru pietoni (a fost emis certificatul de urbanism)

– Înființare 2 treceri noi de pietoni pe str. Portului (varianta Ovidiu) în dreptul cartierului Tineretului și zona cimitir (faza de proiectare și autorizații)

– Realizare parcare și sistematizare alei, în spatele blocurilor OV, str. Amurgului (a fost emisă autorizația de construcție)

– Construire Capelă Mortuară în cimitirul nou din orașul Ovidiu (faza de proiectare și începerea lucrării în această toamnă)

– Amenajare parc în zona Liceului Tehnologic ’’Ion Podaru’’

– Amenajare parc în zona Gradiniței ’’Zig-Zag’’ ( între str. Primăriei și str. Primăverii)

Totodată, în acestă primăvară am racordat la utilități, rețea de gaze naturale și curent electric, creșa nou înființată, iar din toamnă suntem pregătiți să așteptăm primii copii. ’’ (primar, George Scupra)

You may also like