gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Consiliul Județean Constanța – Informare olimpiadă de matematică

Avatar photo by

Comunicat de presă – Consiliul Județean Constanța 

Educaţia şi performanţa tinerilor a reprezentat şi reprezintă o prioritate pentru conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta este şi motivul principal pentru care instituţia noastră a venit în sprijinul organizării în cele mai bune condiţii a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a V-a – a VI-a. Această competiţie, organizată de către Ministerul Educației, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice România și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, se va desfăşura în perioada 15 – 19 aprilie 2022, cu participarea a 193 de elevi din toată țara. Deschiderea evenimentului va avea loc astăzi, 15 aprilie, începând cu ora 17.00, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret Jean Constantin.


“Educaţia este cea mai importantă şi sigură investiţie pentru o societate dezvoltată şi puternică. Olimpiadele școlare au fost și vor rămâne o modalitate competitivă de stimulare a gândirii și a creativității. Aceşti tineri reprezintă elitele, liderii de mâine şi viitorul acestei societăţi! Le doresc să rămână la fel de perseverenți şi să nu uite că educația autentică și performanțele au la bază multă muncă, voință și respect pentru valorile reale. În misiunea de a duce aceşti tineri pe cele mai înalte trepte ale performanţei, un rol deosebit de important, îl au profesorii îndrumători. Le mulţumesc dascălilor pentru tot efortul lor, iar tinerilor participanţi le urez mult succes!” – Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Pe întreaga perioadă a competiţiei, participanţii vor beneficia de transport, din partea Consiliului Judeţean Constanţa, precum şi de acces gratuit la toate instituţiile de cultură subordonate.

 

You may also like