gazetajudeteana.ro

Primăria Cernavodă – Informare proiect ”Executare lucrări rețea de canalizare”

de
Primăria Cernavoda a demarat un proiect extrem de important pentru localitate, privind extinderea sistemului public de canalizare menajeră și pluvială, în zonele unde aceasta nu există. Este vorba de proiectul ”Executare lucrări rețea de canalizare (menajeră și pluvială pe str. Pelicanului, Corbului și General Praporgescu, oraș Cernavoda”. În prezent, colectarea apelor menajere din zona străzilor Pelicanului, Corbului, G-ral Praporgescu, Egretei, Treierișului, Pescărușului și Șoimului se realizează prin fose septice. Pe amplasamentul propus nu există rețea de preluare și evacuare a apelor pluviale. Prin executarea acestor lucrări se dorește realizarea rețelelor de canalizare menajeră și pluvială, care vor satisface cerințele și necesitățile specifice zonei de locuințe (case).
Luna aceasta a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul menționat, executant fiind asocierea S.C. TACA CONSTRUCȚII ȘI CONSULTANȚĂ SRL și S.C. EUROAUDIT SERVICE SRL.
Vor fi executați 618 metri de rețea canalizare menajeră, 24 de cămine colectoare și vor fi realizate rigole carosabile pe o lungime de 76 metri.
Valoarea lucrărilor este de 1.422.798,18 lei fiind suportată în totalitate de la bugetul local.
Acest proiect va avea o influenţa benefică asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei, executarea acestor lucrări diminuând astfel nivelul de infiltrații în sol, precum și riscul producerii de inundaţii.
Lucrarea este extrem de importantă pentru locuitorii din zonă, administrația publică locală punând încă o dată pe primul plan interesele comunității.

You may also like