gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Cumpăna – Informare eveniment ”EDUCAȚIE FINANCIARĂ PENTRU ELEVII CUMPENEI”

Avatar photo by
EDUCAȚIE FINANCIARĂ PENTRU ELEVII CUMPENEI
Cu ocazia Zilei Educației Financiare, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Cumpăna și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” au desfășurat astăzi ample sesiuni de educație financiară pentru 400 de elevi cumpăneni de gimnaziu.
Programul „Toți Contăm” este un programul național al ASF – principalul promotor al educației financiare din România, destinat și gândit pentru copiii de gimnaziu și cuprinde foarte multe noțiuni extrem de importante și necesare legate de piața financiară nebancară: asigurări, piața de capital și pensii. Programul adresează noțiuni de bază prin care se dorește formarea unor deprinderi sănătoase financiare, de economisire, de percepție și prevenire a riscului, și de o mai bună satisfacere a nevoilor și dorințelor viitoare.
„Am fost supuși multiplelor crize și resimțim cu toții în buzunare și în veniturile familiilor efectele negative ale acestora; de aceea trebuie să ne luăm măsuri de siguranță – o mai bună strategie de securizare a veniturilor care să consiste în investiții istețe sau asigurări care să ne ferească de cât mai multe vulnerabilități. De asemenea este important să rămânem într-o permanentă conectare la informația financiară.”, susțin specialiștii ASF.
Cei 400 de elevi din clasele V-VIII ale Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna au fost bucuroși de prezența specialiștilor ASF în campusul din localitate, fiind încântați de informațiile primite, participând activ la sesiunile susținute de aceștia, modulele de învățare incorporând atât noțiuni teoretice, cât și aplicații practice și elemente de învățare prin intermediul jocului. Reprezentanții ASF au promis că se vor întoarce și anul viitor pentru a verifica dacă elevii au pus în aplicare cele învățate și dacă au respectat tema pentru acasă pe care au primit-o la finalul sesiunii, alături de diplomele de participare și materialul „Cum să crești ca în povești”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară are ca principale misiuni supravegherea pieței financiare nebancare dar și educația financiară – unul dintre pilonii extrem de importanți ai societății de astăzi, datorită complexității și dezvoltării exponențiale a zonei financiare. De curând în Parlamentul României a fost adoptat proiectul de lege prin care aduce în prim-planul societății data de 11 aprilie, ca fiind dedicată Educației Financiare. „Prin eforturile pe care le facem ne adresăm întregii societăți, atât tinerilor, elevilor care trebuie să învețe primele noțiuni de educației financiară, cum să își administreze pe viitor mai bine veniturile, cum să evite riscurile și vulnerabilitățile, la rândul lor urmând ca atunci când vor deveni maturi să disemineze asemenea noțiuni în cadrul familiei. O familie care își drămuiește bine veniturile, este o familie care se va dezvolta mult mai bine, va fi mult mai securizată în această lume atât de complicată și complexă.”, au adăugat specialiștii ASF.
Mulțumim specialiștilor ASF pentru prezența în comuna Cumpăna și pentru informațiile valoroase transmise elevilor noștri!

 

Primăria Cumpăna mulțumește specialiștilor ASF pentru prezența în comuna Cumpăna și pentru informațiile valoroase transmise elevilor.

You may also like