gazetajudeteana.ro

Primăria Ovidiu – Informare proiecte de infrastructură prin PNI „Anghel Saligny“

de

Primăria Ovidiu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța două memorii de prezentare pentru două proiecte:

  • Unul dintre dintre proiecte vizează modernizarea infrastructurii rutiere din cartierul Tineretului (șapte străzi) și Sat Vacanță (nouă străzi). Tronsoanele de străzi proiectate pentru reabilitare și care fac obiectul acestei documentații sunt amplasate în intravilanul localității. Străzile sunt de categoria III și IV cu două benzi de circulație, cu partea carosabilă degradată, neîncadrate de trotuare pietonale sau borduri. În prezent, structurile rutiere ale străzilor A tr1., D tr.4, E tr.1, 10 tr.1, 10 tr.2, 11 tr.1, 11 tr.2A, 11 tr.2B, 12 prezintă o pietruire degradată. Străzile Belvedere, Lunii, Stelelor, Norilor, Norilor 2, Luceafărului, Soarelui sunt la nivel de pământ. Calificativul stării de degradare în funcție de indicele de degradare este rea, fiind necesare lucrări de intervenție, de refacere a structurii rutiere existente în amplasament.  Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.093.074.53 lei, fără TVA. Durata de realizare a investiției este estimată la trei ani. Suprafața totală a străzilor este de 20.487,94 mp.
  • Cel de-al doilea proiect depus la instituția abilitată de mediu din Constanța este pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pe străzile Pescarilor, Poporului și A. În prezent, acestea prezintă o îmbrăcăminte asfaltică degradată, cu o fundație de piatră spartă. Valoarea estimată a lucrarilor este de 6.110.710,01 lei, fără TVA. Iar durata de realizare a investiției este de trei luni. Suprafața de teren ocupată definitiv de obiectiv este de 27.856 mp.

Astfel, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny“, Primăria Ovidiu a depus trei proiecte, de reabilitare a mai multor artere rutiere, dar și extinderea rețelei de canalizare menajeră.

Extindere rețea de canalizare menajeră în orașul Ovidiu – 6.969.847 de lei.
Modernizare infrastructură rutieră în orașul Ovidiu, cartierele Tineretului și Sat Vacanță– 6.655.519 lei.
Reabilitare infrastructura rutieră în orașul Ovidiu, străzile Pescarilor, Poporului și A– 6.649.630 de lei.

You may also like