gazetajudeteana.ro

Primăria Cernavodă – Informare recepție bazin de înot semi olimpic

de

Primăria orașului Cernavoda a finalizat recepția la terminarea lucrărilor și punerea în funcțiune a Bazinului de înot semiolimpic din localitate. Bazinul este funcțional și urmează să fie predat Clubului Sportiv Axiopolis Cernavoda în perioada următoare, după finalizarea procedurii de intabulare a obiectivului.

Bazinul de înot semiolimpic este o construcție complet nouă, cu acoperiș de tip “balon” care asigură o diferență de temperatură de maximum 10 grade între apă și mediul ambient. Apa este permanent încalzită, monitorizată și tratată, cu un nivel corespunzător al PH-ului, activitățile în bazin fiind posibile pe toată perioada anului. Construcția este prevazută cu vestiare, instalație de recirculare, filtrare, încălzire și tratare, conform normativelor europene. Umiditatea din aer este controlată și menținută în limite conforme prin aerisire permanentă. Regulile de acces din punctul de vedere al sănătații, igienei, echipamentului, precum și al respectării circuitelor vor fi stricte.

Construcția acestui obiectiv a avut în vedere necesitatea Cubului Sportiv Axiopolis Cernavoda de a înființa o secție de înot. Vor fi constituite echipe pe grupe de vârstă iar antrenamentele copiilor legitimați la Club se vor face cu instructori experimentați. Acest bazin are o importanță multiplă, pentru că va realiza o bază de selecție dosebită pentru viitorii campioni, copiii din Cernavoda având acces liber la această facilitate sportivă.

Pe viitor, Clubul Sportiv Axiopolis Cernavoda va avea în vedere posibilitatea de a practica și alte tipuri de activităţi fizice (cursuri de înot, recuperare fizică în apă pentru persoanele cu probleme medicale, aqua gym).

Administrația publică locală din Cernavoda a avut în vedere acest proiect dorind să revitalizeze și să reîntregească zona Via Verde, cel mai mare parc din localitate, dând astfel o altă față zonei de promanadă și de agrement a orașului, pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Sportul are multiple efecte benefice printre care dezvoltarea funcţiilor cognitive şi anume memoria, atenţia şi concentrarea, dar şi dezvoltarea participării efective la procesul de învăţământ. Înotul este un sport complex, care stimulează toţi muschii, permite o dozare progresivă a efortului, creşte tonusul muscular şi asigură o dezvoltare armonioasă şi echilibrată în rândul celor care îl practică.

You may also like