gazetajudeteana.ro

Primăria Vulturu – Informare recensământ 2021

de

IMPORTANT!
In atentia tuturor cetatenilor care doresc sa se autorecenzeze
In conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi
locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.178/2020, cu modificările și completările ulterioare, autorecenzarea asistată, denumită în continuare ARA, reprezintă acţiunea prin care înregistrarea informaţiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăşi, cu sprijinul unui recenzor.

Astfel, la sediul Primariei Vulturu functioneaza Biroul ARA care vine in sprijinul dumneavoastra si are misiunea de a va ajuta in a va indeplini o datorie de cetatean al Romaniei, respectiv AUTORECENZAREA.
Recenzorii pentru autorecenzarea asistată, denumiți în continuare recenzori ARA, își vor desfășura activitatea în perioada 14 martie – 15 mai 2022.
Recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor. Cooperarea fiecărui cetățean este esențială pentru buna desfășurare a recensământului (RPL2021).

Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.
Este bine ca fiecare dintre noi să înțelegem faptul că a completa chestionarul de recensământ (prin autorecenzare sau prin răspunsuri oferite recenzorului) este o îndatorire civică, o responsabilitate față de comunitatea în care trăim.
Toate detaliile despre procedura și pașii de urmat pot fi consultate pe pagina recensamantromaania.ro Program zilnic între orele 10.00 – 18.00.

You may also like