gazetajudeteana.ro

Primăria Bărăganu – Informare cerere de finanțare pentru înființarea de trotuare și piste de biciclete în satele Lanurile și Bărăganu

de

Consilierii locali din Bărăganu au aprobat, în ședința ordinară a lunii martie, proiectul de hotărâre care vizează amenajarea de piste de biciclete și trotuare în satele Bărăganu și Lanurile.
La acest moment pe raza comunei, în satul Lanurile și în satul Bărăganu, nu sunt amenajate trotuare, cu atât mai puțin piste de biciclete.

Trotuarele vor fi amenajate pe ambele părți ale drumului comunal care traversează localitățile, iar pista de biciclete – pe raza celor două localități, dar și între cele două sate. Distanța totală este de cinci kilometri.

Cererea de finanțare pentru proiectul privind pistele de biciclete trebuie depusă până la sfârșitul lunii martie.

Proiectul pentru realizarea de trotuare, susținut cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, poate fi depus începând cu 1 aprilie 2022, când demarează prima rundă de atragere de fonduri.

La sfârșitul anului trecut, Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunța că urmează să fie lansat un program de finanțare pentru administrațiile locale (UAT-uri) pentru crearea de piste de biciclete.

You may also like