gazetajudeteana.ro

Consiliul Județean Constanța – Sesiune de informare cu privire la oportunitățile de finanțare europene

de

O sesiune de informare cu privire la oportunitățile de finanțare europene, precum şi de promovare în domeniul pescuitului și acvaculturii, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM, a avut loc astăzi la Biblioteca Judeţeană “Ioan N. Roman” din Constanţa.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentat Proiectul de Program pentru Acvacultură și Pescuit (PAP) 2021-2027, principalele măsuri din cadrul PAP destinate micului pescuit costier, precum şi o sesiune de consultări cu reprezentanţii asociaţiilor de profil piscicol.
Alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la eveniment au participat, Mihail Cristian Leonov, Subsecretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Marian Avram, Preşedintele ANPA, Ana Maria Vătămanu, Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a judeţului Constanţa, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pescari din judeţul Constanţa.

“Astăzi discutăm despre elaborarea unor proiecte de o reală importanţă pentru dezvoltarea judeţului Constanţa, o dezvoltare durabilă care să pună în valoare potenţialul tuturor zonelor pescăreşti din regiune. Judeţul Constanţa, în prezent, nu deţine un port cu o multiplă funcţionalitate care să permită, atât acostarea ambarcaţiunilor turistice, cât şi a celor pescăreşti. Pe lângă aceste facilităţi este necesară şi o piaţă de desfacere în care micii pescari să poată comercializa capturile. Localităţile de la Dunăre și mare au un potenţial ridicat în acest sens, iar Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Constanţa, prin specialiştii săi lucrează la elaborarea documentaţiei şi realizarea studiilor de fezabilitate pentru aceste obiective economice.

Este nevoie, însă, ca instituţiile statului să coreleze ceea ce facem noi autorităţile publice locale şi vină cu o bază legală care să încurajeze şi să susţină aceste activităţi. Sper ca în cel mai scurt timp, să avem toate aceste reglementări. Până atunci, noi ne facem datoria de a gândi proiecte, de a face studiile de fezabilitate necesare şi de a identifica sursele de finanţare” – Mihai Lupu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

You may also like

article-image
Evenimente

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă – întâlnire de lucru cu reprezentanții administrației publice locale – Uniunea Națională a Consiliilor Județene și Asociațiile Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții administrației publice locale – Uniunea Națională a Consiliilor Județene și Asociațiile Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România – în continuarea consultărilor periodice derulate...