gazetajudeteana.ro

Primăria Castelu – Informare screening TB gratuit

de

Primăria Castelu vă anunțăm că în data de 11 martie 2022, la Castelu va ajunge o caravană cu medici care va oferi populației screening TB gratuit. Sunt eligibile persoanele cu vârsta peste 18 ani cu domiciliul în rural, sunt excluse gravidele și persoanele care și-au realizat investigații imagistice în ultimele 6 luni.
Persoanele interesate se pot programa, gratuit, pentru data de 11.03.2022, între orele 09:00 – 15:00 la asistentul medical comunitar, Niculache Selda-Indira, la numărul de telefon 0787 767 054.
Alte detalii:
participarea populatiei si investigatiile facute in cadrul caravanei sunt gratuite
sunt eligibile persoanele cu varsta peste 18 ani cu domiciliul (din buletin) in rural, sunt excluse gravidele si persoanele care si-au realizat investigatii imagistice in ultimele 6 luni
acest screening ofera populatiei posibilitatea de a descoperi si alte probleme legate de plamani (in afara de TB), fiecarui participant la program facandu-i-se o radiografie pulmonara care este evaluata ulterior de catre un medic specialist. In cazul in care medicul observa pe radiografie modificari pulmonare, acesta realizeaza o trimitere catre investigatii suplimentare de specialitate si anunta medicul de familie.
de asemenea in urma efectuarii radiografiei se obtine pe loc un scoring TB, in cazul in care acesta are o valoare ridicata, o sa se preia (la caravana) sputa persoanei respective pentru a fi trimisa la laborator.

You may also like

article-image
Administrație

Primăria Amzacea – Informare acord de mediu pentru proiectul „Dezvoltare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Amzacea, județul Constanța”

Primăria Amzacea anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „DEZVOLTARE REȚEA INTELIGENTĂ DE DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN COMUNA AMZACEA, JUDEȚUL CONSTANȚA”, amplasat în județul Constanța, comuna Amzacea,...