gazetajudeteana.ro

Primăria Lumina – Comunicat de presă 04.03.2022

de

”Trăim vremuri tulburi iar solidaritatea pe care a arătat-o țara noastră față de refugiații din Ucraina care ajung în România pentru a fugi din calea războiului este admirabilă.
În contextul social actual determinat de conflictul armat din Ucraina, mulți dintre cetățenii români s-au oferit în mod voluntar să ofere locuri de cazare pentru refugiații din această țară care trec granița și aleg să rămână în România.
Având în vedere prevederile legale în vigoare și măsurile luate la nivel central și național dorim să vă informăm că instituția noastră are obligația de a transmite informații catre autoritățile centrale cu privire la cazarea refugiaților străini pe raza unității administrativ teritoriale.
În acest sens avem rugămintea către locuitorii comunei care cazează refugiați din Ucraina să ne transmită următoarele informații:
– numărul de persoane cazate
– adresa locației unde au fost cazate aceste persoane
Puteți face acest lucru prin depunerea unei informări la sediul Primăriei Lumina, Centrul de Informare Cetățeni, din str. Mare nr. 170. Pe adresa de mail contact@primaria-lumina.ro sau pe pagina de contact https://www.primaria-lumina.ro/contact/.

Pentru asigurarea asistenței umanitare refugiaților din Ucraina, instituțiile guvernamentale își coordonează acțiunile cu societatea civilă și organizațiile naționale și internaționale.
Împreună vor colabora pentru alocarea eficientă și rapidă a resurselor necesare donate sau aflate în rezervele statului persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul României. Va rugam sa accesati linkul atasat pentru informatii de interes si care pot fi de ajutor: https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult ”

You may also like