gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Consiliul Județean Constanta – Informare acțiune de suspendare și anulare a unor prevederi dispuse prin Hotărârea numărul 210/29.09.2021

Avatar photo by

Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus la Tribunalul Constanța o acțiune de suspendare și anulare a unor prevederi dispuse prin Hotărârea numărul 210/29.09.2021, a Consiliul Județean Constanța. În urma acestui proces, instanța de judecată a dat câștig de cauză instituției noastre.
“M-am implicat de la bun început în proiectul privind transportul public județean de persoane, iar elevii din județul Constanța merită să beneficieze de gratuitate pentru transportul public, prevăzută de lege. Consiliul Județean Constanța a ținut cont de toate amendamentele depuse de către Asociația Elevilor Constanța, însă dispozițiile Hotărârii pe care consiliul a dat-o sunt în acord cu prevederile legale în vigoare. Astfel, pentru a soluționa cât mai repede problema transportului elevilor, trebuie ca autoritățile centrale să clarifice legislația, în ceea ce privește sursa de finanțare a gratuităților” – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.
Redăm mai jos decizia Tribunalului Constanța, așa cum este publicată pe portalul instanței de judecată:
“Respinge cererea
Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei de obiect. Respinge ca rămase fără obiect capetele de cerere având ca obiect suspendarea şi anularea capitolului 9 al Anexei 9 a HCJ Constanţa nr. 210/29.09.2021, formulate de reclamanta Asociaţia Elevilor din Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Constanţa. Respinge ca nefondată acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Elevilor din Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Constanţa, având ca obiect anularea art. 3 alin. 1 din HCJ Constanţa nr. 20/20.01.2021. Respinge ca nefondată acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Elevilor din Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Constanţa, având ca obiect suspendarea şi anularea capitolului 10 al Anexei 9 a HCJ Constanţa nr. 210/29.09.2021. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare în privinţa soluţiei de respingere a acţiunii având ca obiect anularea şi în termen de 5 zile de la comunicare în privinţa soluţiei de respingere a cererii având ca obiect suspendarea, ce se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 28.02.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 272/2022 28.02.2022”

You may also like