gazetajudeteana.ro

Primăria Agigea – Informare caravană screening TBC

de

Primăria Agigea informează:
✅Institutul de Pneumoftziologie „Marius Nasta” București împreună cu DSP Constanța și Primăria Agigea vine în sprijinul dumneavoastră prin organizarea unei campanii de depistare precoce(screening), diagnostic și tratament al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente.
✅În cadrul acestei campanii se pot testa persoanele cu vârsta peste 18 ani cu domiciliul (din buletin) în localitatea Agigea și Lazu, excepție făcând gravidele și persoanele care și-au realizat investigații imagistice în ultimele 6 luni.
✅Acest screening oferă populației posibilitatea de a descoperi și alte probleme legate de plămâni (în afară de TB), fiecărui participant la program făcându-i-se o radiografie pulmonară care este evaluată ulterior de către un medic specialist.
✅În cazul în care medicul observă pe radiografie modificări pulmonare, acesta realizează o trimitere către investigații suplimentare de specialitate și anunță medicul de familie.
✅De asemenea în urma efectuării radiografiei se obține pe loc un scoring TB, iar în cazul în care acesta are o valoare ridicată, o să se preia (la caravană) sputa persoanei respective pentru a fi trimisă la laborator.
✅Caravana va fi amplasată în curtea Casei de Cultură Mihai Vasile din localitatea Agigea și se va desfășura în zilele de 09,10 și 11 martie 2022 pe bază de programare la numărul de telefon 0728976729.
✅Testarea este rapidă ,confidențială și gratuită.

You may also like