gazetajudeteana.ro

Primăria Cumpăna – Informare câini fără stăpân

de

Primăria comunei Cumpăna face eforturi susținute pentru promovarea deținerii responsabile a câinilor și prevenirea abandonului acestora. Printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, reprezentantul poliției locale din comună a făcut câteva precizări de cele mai recente acțiuni.

„Ca urmare a numeroaselor sesizări făcute de locuitori, prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că Primăria comunei Cumpăna face eforturi susținute pentru promovarea deținerii responsabile a câinilor și prevenirea abandonului acestora. Principalul obiectiv al autorităților locale este acela de a asigura un climat de siguranță tuturor locuitorilor comunei, cu precădere fiind avută în vedere siguranța copiilor și a bunicilor noștri.
În încercarea de a rezolva problema câinilor comunitari din localitatea noastră într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare, în data de 22.02.2022 s-a efectuat o acţiune de prindere a acestora în vederea adăpostirii şi îngrijirii într-un centru cu regim temporar. În urma acțiunii derulate, personalul firmei de ecarisaj a reușit capturarea și ridicarea de pe domeniul public al localității a unui număr de 70 de câini.
Un aspect foarte important pe care dorim să îl aducem la cunoștința dumneavoastră este acela că suma de bani plătită de autoritățile publice locale din comuna Cumpăna pentru această activitate este în valoare de 750 lei pentru fiecare câine. Din acest motiv, este primordial ca fiecare cetățean să conștientizeze efectele abandonului câinilor pe domeniul public.
Având în vedere cele de mai sus, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă. Totodată, vă rugăm să ne acordați tot sprijinul dumneavoastră, astfel încât problema câinilor fără stăpân să nu devină un fenomen de amploare în comuna Cumpăna, iar cheltuirea banilor necesari în acest scop să nu constituie o povară pentru noi toţi. Vă mulțumim!”, a transmis Poliția Locală Cumpăna, prin Inspector Zisu Ovidiu.

You may also like