gazetajudeteana.ro

Primăria Mangalia – A fost aprobat bugetul local pe anul 2022

de

Consilierii locali din Mangalia, reuniţi joi, în cadrul unei şedinţe ordinare, au adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul financiar 2022.

Pentru acest an, bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Mangalia este estimat la aproximativ 270 de milioane de lei.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian a declarat că în bugetul pe anul 2022 au fost alocate fonduri pentru subvenția la termoficare, investiții la trama stradală din cartierele orașului, la școli, dar și pentru cofinanțarea proiectelor europene, aflate în derulare. Astfel, la capitolul investiții, suma alocată este de aproximativ 18 milioane de lei, în timp ce pentru proiectele europene bugetul este de aproximativ 155,5 milioane de lei.

Alte proiecte de hotărâre care au trecut de votul consilierilor locali au fost cele referitoare la aprobarea execuției bugetare pentru anul 2021, dar și la utilizarea excedentului bugetului local, pentru anul trecut.

În aceeași ședință, s-a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de acțiuni și lucrări de interes local stabilit pentru munca în folosul comunității pentru beneficiarii de ajutor social, dar și a planului anual de acțiuni și lucrări de interes local stabilit pentru persoanele obligate la muncă în folosul comunității, de instanțele de judecată.

Un alt proiect de hotărâre votat în ședința CL Mangalia a vizat cotele aplicabile chiriașilor care dețin locuințe pentru tineri, de închiriere sau construite prin programul ANL.

You may also like