gazetajudeteana.ro

Primăria Năvodari – 1 milion de lei pentru implementarea proiectelor propuse direct de către cetățenii orașului

de

Proiectul de bugetare participativă va demara anul acesta, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local.

„Năvodărenii trebuie să aibă posibilitatea să propună proiecte pentru oraș și să decidă ce se face cu banii lor. Pentru anul 2022, am alocat 1 milion de lei pentru a implementa proiectele propuse de cetățeni în cadrul bugetării participative”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Potrivit edilului procedura este simplă: cetățenii trimite idei de proiecte, cât mai detaliat și elaborat posibil, pe care, ulterior, specialiștii primăriei le vor analiza, iar cele eligibile vor fi incluse într-un sondaj. Cetățenii orașului vor putea vota apoi din lista de proiecte propusă care inițiativă să fie implementată. În funcție de amploarea propunerilor, vor putea fi finanțate anul acesta unul, două sau trei proiecte, până în plafonul de 1 milion de lei.

Apelul Primăriei Năvodari este însă ca proiectele propuse să fie realiste, fezabile și să țină cont de legislația în vigoare și bugetul alocat.

„Vom discuta fiecare proiect în parte și mă bucur că voi putea să lucrez direct cu cetățenii pe aceste inițiative. Astfel, vor vedea cum se scrie un proiect, cum se implementează, ce bariere birocratice trebuie depășite. Vor vedea că de la idee la execuție este un drum foarte, foarte lung, dar rezultatul final este cel care contează. Însă, orice proiect venit de la năvodăreni va fi analizat cu atenție, iar orice propunere va fi un câștig pentru orașul nostru”, a mai adăugat Florin Chelaru.

Exemple de proiecte eligibile: amenajări de trotuare, alei, zone pietonale, siguranța circulației, locuri de joacă, terenuri de sport, spații verzi, amanajare spații publice, proiecte educaționale și culturale, digitalizare etc.

În prezent, se lucrează la un regulament al bugetării participative, iar în curând vor fi prezentate detaliile tehnice: unde și cum se depun proiectele; termene de depunere, analiză, vot; finanțare și implementare.

You may also like