gazetajudeteana.ro

Primăria Ciobanu – Informare Componenta 10 – Fondul local din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

de

Anul 2022 vine cu vești bune pentru locuitorii din comuna Ciobanu. După ce anul trecut, autoritățile au depus șase proiecte pentru asfaltarea a 32 de kilometri de drumuri în cadrul Programului Național Anghel Saligny, acum lucrează la alte trei proiecte ce urmează să fie depuse în vederea obținerii finanțării.
Primăria Ciobanu și-a propus să realizese mai multe proiecte prin care să atragă fonduri guvernamentale și europene pentru dezvoltarea comunei, pentru binele locuitorilor. În această perioadă pregătește documentația pentru depunerea unui proiect privind achiziționarea unui microbuz electric cu stație de încărcare, vehicul ce va fi folosit pentru transportul elevilor.
Autoritățile locale au identificat o sursă de finanțare pentru a depune proiectul, este vorba de Componenta 10 – Fondul local din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care este gestionată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Cererea de finanțare va fi depusă pe Axa I.1. Intervenţii pentru mobilitatea urbană verde – I.1.1. Mobilitatea urbană verde ce vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – achiziționarea de microbuze nepoluante (ce au zero emisii gaze de eşapament) utilizate în scopuri comunitare. Bugetul alocat pentru comune este 80.000.000 Euro.
Înființare parc fotovoltaic este un alt proiect ce se află pe agenda de lucru a edilului din Ciobanu. Prin realizarea acestei investiții se urmărește reducerea consumului de energie electrică în cadrul Primăriei și al instituțiilor publice din comună. În atenția administrației locale se află și modernizarea infrastructurii educaționale, în acest sens se pregătește un proiect privind eficientizarea energetică a grădiniței și a școlii vechi din Ciobanu. Cele două proicte vor fi depuse la Administrația Fondului de Mediu în vederea obținerii finanțării.

You may also like