gazetajudeteana.ro

Primăria Amzacea – Informare investiții

de

Primăria Amzacea a finalizat anul trecut două investiții importante ce au urmărit dezvoltarea infrastructurii medicale și educaționale. Vestea bună este că locuitorii comunei vor beneficia de servicii medicale într-un spațiu modern, lucrările privind construirea dispensarului au fost terminate.

Lucrările privind amenajarea grupurilor sanitare din cadrul școlii gimnaziale General Scărișoreanu au fost încheiate, de asemenea instituția a fost dotată cu echipamente IT.
„Două proiecte realizate la nivelul comunei au fost finalizate. Sunt proiecte ce au obținut finanțare pe vremea când eram viceprimarul comunei. Proiecte la care am lucrat de când sunt primar, fiind investiții aflate pe lista mea de promisiuni pentru dezvoltarea localităților. Am respectat ficare procedură pentru realizarea obiectivelor și am urmărit îndeaproape lucrările pentru implementarea proiectelor. Bucurie este sentimentul pe care îl simt acum, știind că locuitorii și copiii din comunitatea noastră vor beneficia de un trai mai bun, a precizat pentru publicația noastră”, primarul Romică Stan.

Instituția medicală s-a construit în centrul comunei, lângă mini-terenul de sport, pe o suprafață totală de 887 metri pătrați.
Clădirea în suprafață de 128 metri pătrați are regim parter și cuprinde: cabinet medical, sală de așteptare, sală de tratamente, cameră tehnică, hol, birouri, grupuri sanitare. De asemenea, în cadrul dispensarului va fi amenajată și o farmacie de unde locuitorii își vor procura medicamentele prescrise de medici. În fața dispensarului medical se va amenaja o parcare și spații verzi pentru a înfrumuseța zona.
Investiția, ce are o valoare de 611.853,23 lei la care se adaugă TVA în valoare de 116.252,11 lei, s-a realizat cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a.

Școala din General Scărișoreanu a fost extinsă și dotată cu echipamente IT
Cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a, autoritățile locale au implementat proiectul „Extindere și dotare cu echipamente IT Școala Gimnazială General Scărișoreanu, comuna Amzacea”.
Lucrările au presupus construirea grupurilor sanitare pentru elevi și cadre didactice cu acces atât din interior cât și din exterior în suprafață totală de 91 mp. Pentru buna desfășurare a activității elevilor, în cadrul proiectului, s-au achiziționat echipamente IT (30 laptop-uri, 5 radio CD, 5 imprimante alb-negru, o imprimantă color) și mobilier (5 table magnetice, 125 de scaune, un frigider).
Beneficiarii investiției sunt cei 160 de elevi ai instituției de învățământ. Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 614.165 lei.

You may also like