gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Cumpăna – Update nodul de descărcare A4 la Cumpăna și extinderea DN 39E

Avatar photo by

Construirea nodului de descărcare al Autostrăzii A4 pe teritoriul comunei Cumpăna ar fi trebuit să fie finalizat în august – septembrie 2021 și astăzi, în ianuarie 2022 se află abia la stadiul de predare a Studiului de Fezabilitate. Proiectantul a achitat în ultima zi a contractului de proiectare garanția de bună execuție ceea ce a atras după sine discuții intense, chiar și problema rezilierii contractului de către CNAIR.  Extinderea carosabilului DN39 E și nodul de descărcare A4 sunt două proiecte majore pentru dezvoltarea comunei Cumpăna. Studiul de prefezabilitate privind proiectul de lărgire a DN 39E se află la acest moment la CNAIR, la Comitetul Tehnico-Economic, comisie care trebuie să analizeze această documentație, acte trimise de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie.  Contractul de finanțare și execuție a celor două mari investiții are ca termen de 30 decembrie 2023.

Studiul de prefezabilitate pentru proiectul de lărgire a DN 39E a fost împărțit în două bucăți. Unul cuprinde bucata de la sensul giratoriu – bifurcație Cumpăna până la intrarea pe pod și este susținut din fonduri europene, iar bucata cuprinsă de la coborârea după pod până la canalul Dunăre – Marea Neagră este susținut din bugetul statului.

În ianuarie 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunţa organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tehnic de execuţie pentru obiectivul Nod Rutier Cumpăna A4 (km 16+700) – DN 39 E”.

Sursa Ziarul Amprenta

You may also like