gazetajudeteana.ro

Primăria Oltina – Fonduri guvernamentale pentru continuarea investițiilor

de

Din lipsă de fonduri la bugetul local, Primăria Oltina riscă să întrerupă două proiecte importante pentru dezvoltarea comunei. Pentru continuarea lucrărilor privind reabilitarea rețelei de apă din Răzoarele și a celor de reamenajare Vale Groapă Adâncă în localitatea Oltina, primarul Ștefania Cealera a solicitat și a obținut sprijin financiar de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.


„La începutul mandatului am preluat aceste două proiecte ce se realizează cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), investițiile fiind demarate. Suma eligibilă a lucrărilor era deja decontată, UAT Oltina fiind nevoită să suporte pentru realizarea acestor două obiective, suma de aproximativ 4 milioane de lei. Mai exact, pentru proiectul privind construirea podețelor și amenajarea văii Groapă Adâncă – 1.953.925,32 lei, iar pentru proiectul de reabilitare a rețelei de apă din Răzoarele – 2.056.516,88 lei. De la bugetul local nu puteam acoperi aceste sume. Am profitat de ordonanțele 15 și 93 emise de către Guvernul României anul trecut și am depus solicitări pentru aceste sume, solicitări care în luna decembrie au fost aprobate. Sunt bucuroasă că am obținut aceste finanțări și nu am fost obligați să facem un credit bancar prin care am fi împovărat bugetul comunei. În acest fel ambele investiții vor fi finalizate”, a precizat primarul Ștefania Cealera.
Amintim că proiectul “Reabilitarea şi redimensionarea reţelei de alimentare cu apă în localitatea Răzoarele, comuna Oltina, judeţul Constanţa”, se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările presupun reabilitarea bazinului de înmagazinare a apei, înlocuirea pompei de alimentare cu apă, construirea unei staţii de tratare a apei cu ultraviolete şi înlocuirea sistemului de distribuţie a reţelei de alimentare cu apă potabilă. Pe lângă lucrările la rețeaua de alimentare cu apă, proiectul vizează și refacerea covorului asfaltic pe o lungime de aproximativ 3 kilometri pe strada Școlii și strada Bisericii.
Proiectul “Podețe de drum și reamenajare vale Groapă Adâncă în localitatea Oltina, județul Constanța” presupune construirea unui număr de opt podețe și reamenajarea văi pentru preluarea apelor pluviale, pe o lungime de 109 metri liniari. Fondurile au fost obținute prin PNDL etapa a doua.

You may also like