gazetajudeteana.ro

Parteneriat între Consiliul Județean Constanța și Municipiul Medgidia

de

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța din data de 28 ianuarie 2022 se află un proiect de hotărâre care face referire la aprobarea transmiterii unei solicitări Primăriei Municipiului Medgidia pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unor bunuri imobile teren, din domeniul public al UAT Medgidia în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța.
Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, după preluare, bunurile imobile vor fi declarate bunuri de uz și interes public județean și vor fi utilizate în scopul realizării unui parc industrial și a unui adăpost pentru animale fără stăpân.

Ambele terenuri se află în intravilanul orașului Medgidia, unul în suprafață de 150 de hectare – teren intravilan adiacent DJ 381, iar cel de-al doilea vizează parcela A958/1 în suprafață de 75.774 mp, CF 108722.

În proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor județeni se menționează necesitatea și oportunitate creării unui parc industrial, amplasat între municipiul Medgidia și Valea Dacilor, de-a lungul DJ 381 pe partea stângă de mers către Valea Dacilor/A2.

În ceea ce privește adăpostul pentru protecția animalelor fără stăpân, viitoarea investiție va avea acces direct din DJ 381, și va avea conceptul unui centru de agrement.

Solicitarea autorităților județene vine ca urmare a inițierii de demersuri pentru identificarea unor suprafețe de teren disponibile pentru realizarea de investiții cu finanțare nerambursabilă.

Primăria Medgidia și-a manifestat disponibilitatea pentru identificarea unor terenuri pe raza municipiului Medgidia printr-o adresă înregistrată la începutul lunii decembrie 2021.

De asemenea, potrivit acestei adrese, administrația locală a transmis că este de acord cu dezvoltarea acestui parteneriat cu Consiliul Județean Constanța pentru realizarea celor două investiții.

Consiliul Județean Constanța are responsabilitatea pentru dezvoltarea tuturor unităților administrative din județul Constanța. Ne arătăm întreaga disponibilitate pentru atragerea de investiții în municipiul Medgidia, investiții fără de care orașul nostru nu va fi niciodată unul independent. De-a lungul timpului s-a demonstrat că investițiile au stat la baza dezvoltării acestui oraș. Suntem un oraș care își dorește să se dezvolte și în acest sens intrăm în toate parteneriatele care aduc plus valoare municipiului„, ne-a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Sursa Ziarul Amprenta

You may also like

article-image
Administrație

Primăria municipiului Medgidia vă invită să completați un chestionar ce reprezintă îmbunătățirea calității serviciilor oferite de Primăria Municipiului Medgidia

Primăria municipiului Medgidia vă invită să completați chestionarul privitor la modul în care dumneavoastră, în calitate de cetățeni ai municipiului Medgidia, percepeți fenomenul corupției în urma interacțiunii cu angajații Primăriei Municipiului Medgidia și ai...