gazetajudeteana.ro

Cumpăna – Ziua Unirii Principatelor Române

de

Primăria și Consiliul Local Cumpăna a organizat vineri, 24 Ianuarie 2022,  la orele 11.00, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a invitat, cu acest prilej, toți locuitorii comunei să sărbătorească, așa cum se cuvine, această zi de o importanță istorică pentru poporul român:

“Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre. Cei 163 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi – cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României”.

Programul manifestări de Ziua Unirii Principatelor Române, pe data de 24 ianuarie 2022, în comuna Cumpăna:

Sursa foto ZIua de Constanta

 

You may also like