gazetajudeteana.ro

Sistem de supraveghere video – Cernavodă

de

Primăria Cernavoda a montat până în prezent 150 de camere video performante, care acoperă pe mai mult de jumătate din suprafața localității, care pot surprinde orice activitate de pe domeniul public, în cel mai mic detaliu.

Această initiativă a conducerii adminstrației publice locale pentru siguranța cetățenilor vizează în primul rând orice abatere de natură contravențională sau penală cum ar fi: depozitarea ilegală de deşeuri, consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise pe domeniul public, actele de violenţă, dar şi neregulile din trafic.

Camerele video sunt amplasate în intersecțiile mari, în toate parcurile, locurile de joacă, parcări, în zona platformelor subterane de gunoi, în apropierea unităților de învățământ și a instituțiilor de interes public, pe podul Sfânta Maria și în centrul civic al orașului.

Sistemul permite monitorizarea în timp real a unor suprafețe mari din domeniul public, iar autoritatea locală speră ca, în aceste condiții noi de supraveghere a orașului, să rezolve mai ușor problemele de mediu (prin identificarea celor care aruncă necontrolat deșeuri), să monitorizeze mai atent zonele limitrofe și zonele vulnerabile ale orașului, să-i identifice rapid pe cei care vandalizează bunuri de interes public sau privat, să combată consumul de alcool și/sau stupefiante în spațiul public, să prevină faptele de furt și tâlhărie săvârșite asupra persoanelor vulnerabile, să dezvolte un climat de încredere și colaborare cu cetățenii, să protejeze și mai mult perimetrele școlilor și, nu în ultimul rând, să depisteze nereguli produse în trafic sau nereguli privind parcările ilegale de autovehicule. Camerele video sunt amplasate numai în locurile publice respectându-se legislația în vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Imaginile surprinse pe domeniul public sunt stocate și monitorizate de Dispeceratul Poliției Locale. Acestea vor fi folosite pentru identificarea contraventiilor, dar sunt si la dispoziția Poliţiei Naţionale pentru instrumentarea cazurilor pe care le are.

Anul acesta Primăria va extinde acest sistem pentru o mai bună supraveghere video, astfel încât, la finalul anului 2022, localitatea Cernavoda să fie monitorizată la capacitate maximă.

De precizat este faptul că în urma acestei initiațive a administrației publice locale, în anul 2021 Poliția Locală a aplicat peste 180 de sancțiuni contraventionale numai pentru depozitarea ilegală a deșeurilor menajere, conform HCL 30/2013, modificată, având la bază imaginile surprinse pe camerele video.

Sursa FocussPress

You may also like

article-image
Administrație

Primăria Saligny – Informare proiect „Sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare, scurgere și evacuare ape pluviale în zona Făclia, strada Prunilor, comuna Saligny, în vederea prevenirii inundațiilor”

APM Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul inițiat de către Primăria Saligny, județul Constanța. Agenția a decis că „nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul...