gazetajudeteana.ro

Județul Constanța sub cod galben de vânt puternic.

de

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat în această dimineață atenționările cod galben de vreme rea ce vizează mare parte din țară.

Potrivit ANM, se menține atenționarea cod galben de intensificări susținute ale vântului valabilă în intervalul 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20.

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

De asemenea, ANM a emis o atenționare cod galben valabilă în intervalul 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Notă: intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h.

You may also like