gazetajudeteana.ro

Primăria Aliman distribuie pubele de gunoi tuturor gospodăriilor din comună. Se reiau lucrările de pietruire a străzilor rămase neasfaltate

de
Autoritățile locale din comuna Aliman continuă, la început de an, lucrările demarate la finele anului 2021 privind pietruirea străzilor care nu au fost asfaltate în cel mai amplu proiect de asfaltare pe care l-a derulat comuna. 

Primarul comunei Aliman, Nicola George, ne-a declarat că momentan, din cauza temepraturilor scăzute, pentru o perioadă determinată lucrările sunt stopate, însă acestea vor fi reluate imediat ce vremea se va îmbunătăți. Acestea au mai fost pietruite în urmă cu aproximativ cinci ani.

De asemenea, la finele anului trecut au fost achiziționate 1.000 de pubele de gunoi de 120 de litri fiecare care au început să fie distribuite gospodăriilor din comuna Aliman.

„Până acum am distribuit 250 de bucăți și continuăm în perioada următoare. Gunoiul menajer va fi preluat din fața fiecărei gospodării o dată pe săptămână”, a precizat primarul comunei.

Cât privește proiectele depuse prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, unul referitor la modernizare străzi în sat Vlahii în valoare de 4.929.451.02 lei și de modernizare străzi în satele Aliman și Dunăreni – 7.829.383.71 lei, momentan nu s-a primit niciun răspuns. „Suntem în faza de selecție, au fost foarte multe proiecte depuse și durează până când ni se va da un răspuns cu privire la cele două proiecte depuse, unele necesare pentru comuna noastră. Dacă s-ar aproba cele două proiecte atunci toată comuna noastră ar fi asfaltată”, a mai spus primarul George Nicola.

De asemenea, autoritățile locale vor continua lucrările de aducțiune de apă pentru localnicii din satul Floriile după ce anul trecut a fost executată lucrarea de forare a unui puț.

Sursă Ziarul Amprenta

You may also like