gazetajudeteana.ro

Precizări cu privire la plata taxelor și impozitelor și achitarea lor prin transfer bancar – Primăria Lumina

de
Stimati cetateni,
Tinand cont de contextul actual, venim cu precizari cu referitoare la plata Taxelor si Impozitelor locale si modalitatea de plata a acestora, inclusiv prin transfer bancar.
Pentru terenuri, impozitul se plătește anual, în două rate egale, prima până pe 31 martie, iar a doua până pe 30 septembrie inclusiv. Plata anticipată a impozitului pe teren pentru întregul an până pe 31 martie inclusiv este răsplătită cu o bonificație de până la 10%. De asemenea, impozitul pe teren mai mic sau egal cu 50 de lei se va plăti integral la primul termen de plată.
În cazul contractelor de cesiune, închiriere, administrare sau folosință care se referă la perioade mai mari de o lună, taxa pe teren se plătește lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului.
Pentru clădiri, impozitul se plătește tot anual, în două rate egale, până pe 31 martie și 30 septembrie inclusiv. Și în cazul clădirilor, cei care plătesc anticipat până la 31 martie întreaga sumă primesc o bonificație de 10%.
▶️ MODALITATI DE PLATA A TAXELOR SI IMPOZITELOR LOCALE
– Taxele si impozitele locale se achita la casieria Primariei Comunei Lumina in numerar sau cu card bancar !
– Taxele si impozitele locale se pot achita si prin transfer bancar, folosind optiunile puse la dispozitie de banca la care aveti deschise conturi/carduri de debit. Astfel, prin folosirea serviciilor bancare online oferite de aceste institutii financiare cum ar fi serviciile de Homebank sau Internet banking (denumirea difera in functie de banca la care aveti cont) se pot efectua plati prin transfer bancar.
Pentru detalii complete si lamuriri accesati https://www.primaria-lumina.ro/precizari-cu-privire-la…/
Pentru plata facturilor de concesiuni si chirii, terenuri cumparate in rate, taxe de timbru, amenzi prin transfer bancar accesati linkul de mai sus pentru detalii sau apelați numarul de telefon 0241251828, TASTA 3.
📧 Pentru solicitari legate de transmiterea pe email a unei copii a instintarii de plata cu sumele de plata aferente anului 2022, acest lucru se poate face trimitand o solicitare care sa contina date corecte si complete pe: https://www.primaria-lumina.ro/formular-cereri-petitii…/
▶️ Daca doriti sa aflati informatii legate de valoarea taxelor si impozitelor locale aferente anului 2022, aceste date sunt disponibile in Hotararea Consiliului Local nr. 53/2021, disponibila public pe site-ul institutiei aici: https://www.primaria-lumina.ro/…/hcl-53-2021-aprobare…/
🖥In ceea ce priveste stadiul inrolarii institutiei noastre in sistemul national de plati Ghiseul.ro, in momentul de fata, pentru ca acest sistem sa fie implemementat, institutia noastra depinde de proceduri interne ale bancii care a depus oferta in vederea operationalizarii sistemului. Ne dorim ca aceste lucruri sa fie accelerate si din acest an sa putem activa si aceasta optiune de plata pentru cetateni.

You may also like