gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Lucrări de decolmatare în Valea Albești

Avatar photo by

Timp de trei săptămâni, în Valea Albești – situată pe raza comunei Albești, județul Constanța – reprezentanții Adminsitrației Bazinale Dobrogea Litoral au efecuat lucrări de decolmatare. Acestea s-au desfășurat în intervalul decembrie 2021 – ianuarie 2022.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al ABADL, au fost efectuate lucrări de decolmatare și recalibrare pe o lungime de peste 1.600 de ml pe Valea Albești, care se întinde pe o distanță de 25 de km. Peste 8.000 de mc de material aluvionar au fost excavați.

Suprafața bazinului hidrografic este de 326 de kmp, iar lucrările realizate pe cursul de apă Albești se situează în extravilanul și intravilanul UAT Albești.

”Intervenția se impunea în acest perimetru din cauza micșorării secțiunii albiei prin colmatare și a pantei mici de scurgere.”, au precizat reprezentanții ABADL.

Decolmatarea văilor este necesară deoarece acestea preiau surplusul de apă din localități în cazul unor cantități mari de precipitații, care duc la inundații ce pot provoca pagube materiale și, în primul rând, pierderi de vieți omenești.

Lucrările de decolmatare au loc acolo unde se impune pe toate cursurile de apă permanente sau nepermanente de pe raza județului Constanța ca măsură de prevenție împotriva inundațiilor.

You may also like