gazetajudeteana.ro

Primăria Cogealac – lucrări de reabilitare a drumului DC 77 și DC 81 în valoare de 3 milioane de euro

de

Primăria comunei Cogealac intenționează să repară și să asflateze drumurile comunale DC 77 și DC 81, între satele Cogealac și Gura Dobrogei, pe o suprafață de 3 hectare, cu peste 17.000.000 de lei.

Precizăm că, în cadrul ședinței de Consiliul local al comunei Cogealac a fost aprobat, în luna septembrie 202, proiectul de hotărâre pentru modernizarea drumurilor comunale DC 77 și DC 81, respectiv satele Cogealac și Gura Dobrogei. Aceste drumuri sunt, în prezent, nemodernizate și cu o capacitate redusă a traficului rutier, astfel că se propune refacerea carosabilului pe o lungime de 30.938 mp.

Lucrarile vor consta în relizarea prin betonare a unui canal colector si asfaltarea infrastructurii de transport a celor doua drumuri comunale DC 77 și DC 81, creșterea gradului de siguranță și confort ala circulației rutiere și pietonale. Lucrările propuse nu vor aduce daune bunurilor altor titulari. În cazul în care lucrarile propuse afectează rețelele de utilități arnplasate în zona de siguranță a drumurilor de interes local propuse a fi modernizate, se va obtine în prealabil acordul detinatorilor rețelelor respective.

Primăria comunei Cogealac a înaintat la instituția abilitată de mediu documentația necesară realizării obiectivului de investiții, astfel că, Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Reparații drumuri comunale în comuna Cogealac” propus a fi amplasat în satul Cogealac-DC 77 și în satul Gura Dobrogei–DC 81, extravilan, comuna Cogealac, judetul Constanța.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada Unirii , numărul 23, municipiul Constanța. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.

Acest obiectiv de invesițtii va aduce îmbunătățiri privind scurgerea apelor ce se va realiza printr-un canal colector, se vor amenaja intersecțiile astfel să permită încadrarea vehicolelor ce apartin serviciilor publice: pompieri, salvare, poliție, salubritate. Valoarea totala de investitii este de 17.373.017,85 lei cu TVA.

Sursă Ziarul Amprenta

You may also like